dinsdag 9 juni 2009

Adviesbureau Dirk De Groof

Adviesbureau Dirk De Groof bvba
TINSTRAAT 42 (vroeger sportcentrum Greenhill) 2580 PUTTE
http://www.dirkdegroof.be
Tel.: 015-23 57 67
Fax : 015-34 66 25
E-mail: info@dirkdegroof.be

Adviesbureau Dirk De Groof treedt op als studiebureau in de bouwwereld, gespecialiseerd in verscheidene onderdelen waarmee architecten en bouwheren te maken krijgen tijdens het bouw-, verbouw-, of renovatieproces.

Onze beroepsactiviteiten :
Veiligheidscoördinatie
nieuwbouw, renovatie, uitbreiding, wegenbouw, ...
EPB
energieprestatieregelgeving voor projecten waarvan de bouwvergunning ingediend is na 1 januari 2006
EPC
energieprestatiecertificaat voor verkoop of verhuur van gebouwen o
EAP
energie-audits voor bestaande gebouwen
Plaatsbeschrijvingen
alvorens ingebruikname van gebouwen of woongelegenheden; alvorens afbraakwerken, verbouwings- en uitbreidingswerken; openbare delen, ...
Muurovername berekeningen
overname van gemene muurdelen of overige gebouwdelen
Vochtexpertises
opstijgend-, doorslaand-, ondergronds vocht en condensatieproblemen, terrassen, ...

Hogervermelde diensten worden efficiënt en adequaat uitgevoerd, dit op een zelfstandige manier, verzorgd van A tot Z.
Het bureau bestaat momenteel uit tien personen, waarbij elk zijn specifieke specialiteit beheert.
Sinds de invoering van de nieuwe EPB-regelgeving (1 januari 2006) betreffende berekening en verslaggeving van thermische bouwdelen en verluchting hebben wij ons gespecialiseerd in deze materie.

Op de vooravond van het nieuwe EPC-decreet zijn wij nu reeds in het bezit van het getuigschrift als erkende energiedeskundige type A. Dit houdt in dat een geldig EnergiePrestatieCertificaat door ons kan en mag opgemaakt worden. Door als 1 van de eerste in Vlaanderen uitverkozen geweest te zijn door de overheid, werd deelgenomen aan een proefsessie, dewelke met vrucht werd afgesloten. Als pionier in deze materie stellen wij al onze kennis ten dienste van diegene die op ons beroep willen doen.

Door regelmatige deelname aan allerhande nieuwe gespecialiseerde cursussen(zoals : postacademische opleiding "energietechniek in gebouwen" te Gent, universiteit afdeling Bouwfysica; 8ste isolatiedag te Antwerpen, Ingenieurskamer; "industrie en energie" te Antwerpen, Hogeschool te Antwerpen; ...)en nauw contact met allerhande officiële overheidsinstanties (oa V.E.A. : Vlaams Energie Agentschap), zorgen wij er voor om steeds up to date te blijven, zodat de continu veranderende wet- en regelgevingen stipt kunnen gevolgd worden.

Enkele personen houden zich uitsluitend bezig met het berekenen van warmteverliezen en het formuleren van de juiste adviezen horend bij elk specifiek project.Elke persoon heeft zich toegelegd op een eigen specialisatie, hetzij woningen, appartementen, industrie, utiliteitsgebouwen, ..., die elk aan aparte eisen dienen te voldoen. Ook de nieuwste technieken, zoals warmtepompen, foto-voltaïsche panelen, betonkernenergie, ..., waarvan wij reeds uitgebreide kennis hebben, worden behandeld.

Hierdoor zijn we er zeer trots op om ons als specialisten in deze activiteiten te kunnen profileren.
Meestal wordt er geopteerd om bij bouwprojecten zowel veiligheidscoördinatie te combineren met de taak als verslaggever betreffende de energieprestatieregelgeving.Door deze gezamenlijke opdracht kunnen nog interessantere prijzen worden aangeboden.

Natuurlijk kunnen al onze beroepsactiviteiten ook afzonderlijk uitgevoerd worden.
Er kan steeds volledig vrijblijvend een prijsofferte ofmeer informatie aan de hand van een persoonlijk onderhoud aangevraagd worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten